ייצור חשמל סולארי מקבל תנופה גדולה בשנים האחרונות, לאחר אישור כמה חוקים בארץ ובעולם ולאחר לחץ ציבורי עצום שמפנה את המשאבים הדרושים למחקר של אנרגיה סולארית, פיתוח משאבים וטכנולוגיות ויישום שלהם הלכה למעשה.
גם בתי עסק גדולים כמו בתי מלון ומפעלי תעשייה מבינים את הפוטנציאל הכלכלי והסביבתי של מערכות אנרגיה סולארית ואת הצורך הדחוף ליישם את הטכנולוגיה אצלם בטרקלינים.
זה בדרך מתחיל בטרקלין, חשמל ירוק מעטר את המודעות בעיתונים ופרסום על עסק ירוק תופס את מקומו גם באינטרנט, זה עדיין לא נמצא בחדרי הייצור במקרה של מפעלים או בחדרי האורחים במקרה של בתי המלון, אבל הם ממתגים את עצמם ירוקים ככל האפשר. הטרנד הירוק מכיל בתוכו יתרונות שיווקיים רבים ולא אחת אפשר להיתקל בטרקלין חשמל סולארי עם בזבוז משווע של מים בצד השני או בטרקלין חשמל שמנסה להחיל עקרונות של התייעלות אנרגטית ולא עושה בעצם כלום.
חברות בנייה הן הדוגמא הטובה ביותר לשיווק ירוק שאין בתוכו כלום. חברות שמנסות לבנות שכונות ירוקות עם בתים חוסכי אנרגיה ומערכות של מיחזור מים רבים אולי מיישמות את העקרונות הכתובים בספר בבתים שהם בונים וגם אצלם יש חשמל סולארי בטרקלין, אבל חומרי הגלם מונעים ממרחקים, עטיפות של חומרי הבניין מושלכות לפיסות הטבע מסביב והאשפה מסולקת בצורה פיראטית.
גם במקרה של חברות הבנייה, הטרקלין הוא כרטיס הביקור, בטרקלין הכל נקי וירוק וממוחזר ויפה, מתחת לפני השטח מה שמניע את החברות (אולי בצדק) זה לעשות כסף, כמה שיותר וכמה שיותר מהר.
טרקלין חשמל ממקורו באנרגיה חלופית מצטלם יפה במגזינים ונראה טוב במשרד המכירות, אבל לא אחת נמצא רחוק מאוד מהמציאות ולא מייצג כהו זה את אופי החברה עצמה.
אם בוחנים את החברות שאנחנו רוצים לעבוד איתן בגלל היתרונות הסביבתיים שלהם, יש כמובן לבדוק מעבר לטרקלין הכניסה ולחפש את היתרונות הקטנים האמיתיים. חברות שמשווקות מוצרים אקולוגיים אמיתיים, חומרים מתכלים, כאלו שבאמת מקדמים את נושאי איכות הסביבה ועוד. לא תמיד רואים את הכל על פני השטח, וכשמדובר באנרגיה סולארית ובשימושים של אנרגיה סולארית וחשמל סולארי לצרכים פרטיים, לפעמים זה אפילו נחבא מן העין.