אנרגיה תרמו סולאריתהשיטה התרמו סולארית לייצור אנרגיה פועלת בשיטה פשוטה ביותר, אור השמש והאנרגיה האצורה בו נקלטים, בעזרת החום מייצרים קיטור, את תנועת הקיטור מוליכים להנעת טורבינה לייצור חשמל. טכנולוגיה תרמו סולארית נתפסת בעולם כפתרון מצוין לבעיית האקלים וכדרך להימנע מהקמה של תחנות כוח שמונעות בדלקים, אנרגיה תרמו סולארית היא אנרגיה ירוקה וכל תחנה אשר מוקמת ומספקת חשמל לאלפי בתי אב, חוסכת טונות על טונות של מזהמים וחלקיקים רעילים מהאטמוספרה שלנו.

בעזרת מראות ענק, בזויות ידועות מראש, נקלט חום השמש למופנה לחימום צינורית עם נוזל, בדרך כלל שמן. השמן מתחמם ונע לכיוון מרכז המערכת, שם היא מניע טורבינה שמייצרת את החשמל הנדרש. מערכות אנרגיה תרמו סולארית נראות כשדות ענק של מראות או כשדות ענק עם מגדל שמש במרכזו ( שם מתחמם השמן ).

בניגוד לייצור אנרגיה בטכנולוגיה פוטו וולטאית, אשר ידועה בציבור ונתפסת כסקסית ואטרקטיבית, אנרגיה תרמו סולארית מיועדת לשימוש מסחרי ולכן לא עשתה את קפיצת המדרגה הציבורית כמו מערכות האנרגיה הסולארית שמקורן בתאים פוטו וולטאיים. עם זאת, היכולת של מערכות תרמו סולאריות לייצר חשמל סולארי לאורך זמן ועם עלות תחזוק מינימאלית, גבוהה יותר מאשר מערכות פוטו וולטאיות.

מתקנים תרמו סולאריים בעולם, משמשים לייצור המוני של חשמל לאלפי בית אב, חברות ישראליות כמו סולל מתקינות את המערכות הללו ומתפעלות אותן. במגזר הפרטי אין מערכות תרמו בסולאריות לייצור חשמל, כן ישנו שימוש בטכנולוגיה דומה על כל אחד מהגגות בישראל, לחימום מים מחום קרני השמש.

ממשלת ישראל וחברת החשמל מנסות לתמרץ חברות להשקיע משאבים באנרגיה תרמו סולארית, כאשר חוות ענק שיוקמו ברחבי דרום הארץ יפעלו על מנת לספק חשמל במקום התחנה הפחמית שעתידה לקום באשקלון. חברת שיכון ובינוי לדוגמא, נמצאת בתהליכים מתקדמים להקים תחנת ייצור של אנרגיה תרמו סולארית ליד צאלים בנגב, בהספק של 100 מגה ואט. עלות פרויקט שכזה יכול להגיע לחצי מיליון דולרים וזמן הקמתו כשנתיים.

שנת 2010 תהיה שנת מבחן לשוק הישראלי, לממשלת ישראל וליזמים הסולאריים . האם תהיה זו שנת פריצה בה תצטרף ישראל למאבק הגלובאלי בהתחממות כדור הארץ ותלך יותר מצעד אחד קדימה להקמה של תחנות כוח מונעות מקורות אנרגיות מתחדשות, ימים יגידו.