שלא כמו מגדלי אנרגיה סולארית אחרים ברחבי העולם, הבנויים מפלדה מגלוונת, מגדל השמש החדש שהוקם בסוף חודש יוני 09 בערבה, מעוצב בצורת פרח צבעוני ומשתלב עם הטופוגרפיה והצבע הטבעי של הנוף באזור. עיצוב מגדל השמש מאגד בתוכו מרכיבי אמנות, פיסול, ארכיטקטורה ונשמה, והוא מסמל הרמוניה ואיזון עם הטבע, לדברי האדריכל חיים דותן.
האדריכל חיים דותן הוא שעומד מאחורי תכנון ועיצוב מגדל האנרגיה הסולארית החדש בערבה שנמצא במרכזה של תחנת האנרגיה הסולארית של חברת AORA, הממוקמת בקיבוץ סמר שבערבה. האדריכל חיים דותן, מתכנן מגדל השמש, נבחר לאחרונה לתכן ולהקים את הדוכן הישראלי בתערוכת WORLD EXPO שתתקיים בשנחאי 2010.

מגדל שמש בערבה של חברת AORA
מגדל השמש, המעוצב כפרח, נמצא תחנת האנרגיה התרמו-סולארית המסחרית הראשונה שהוקמה בישראל ומסוגלת לייצר חשמל סולארי בכל שעות היממה וללא הפרעה. התחנה, שבטבורה עומד מגדל האנרגיה הסולארית, משתרעת על פני שטח של 2 דונם ומורכבת משדה של 30 מראות עוקבות ומגדל שמש בגובה 30 מטר. כל מראה מתוכננת לעקוב אחרי השמש ולמקד את קרניה לראש מגדל האנרגיה הסולארית המורכב מעמוד של 24 מטר (גבעול הפרח) וחלל (ראש הפרח). ראש מגדל האנרגיה הסולארית המכיל קולט סולארי מיוחד, טורבינת גז וציוד אלקטרוני ומכאני הממוקם בראש מגדל השמש.
הקולט הסולארי שבראש מגדל האנרגיה הסולארית, משתמש בשמש המשוגרת אליו ע”י המראות, כדי לחמם את האוויר בראש מגדל המשמש ל 1000 מעלות צלזיוס. החום מופנה ישירות לתוך הטורבינה שבראש מגדל השמש, אשר הופכת את האנרגיה העצומה שנוצרת לחשמל המוזרם ישירות לתוך מערכת החשמל הארצית.
מגדל השמש מורכב מחומרים ממוחזרים (פחי פלדה) אשר ניתן תוך יומיים בלבד להקימן ולהרכיבן בקלות. עלות החומרים מהם בנוי מגדל השמש היא זולה, עובדת מפתח חשובה להצלחת פרויקטים מסוג זה. מגדל האנרגיה הסולארית והמערכת הסולארית מתוכננים בצורה מודולארית ומאפשרים התאמה אישית לצרכי הלקוח. ככל שתחנת האנרגיה הסולארית מתרחבת ודרושה יותר אנרגיה, כך ניתן להקים עוד מגדלי אנרגיה סולארית. בצורה זן ניתן יהיה להקים מגדלי שמש נוספים במגוון צבעים, שייצרו גן הרמוני ואסתטי של מגדלי פרחים סולאריים.
מגדל השמש הראשון בישראל הוקם כבר בשנות ה 80 במכון ויצמן למדע. סביב מגדל האנרגיה הסולארית שנבנה במכון, נבנו 64 מראות קעורות עוקבות שמש (הליוסטטים) הקולטות ומרכזות את אור השמש לעבר מגדל השמש. תפקידו של כל הליוסטט סביב מגדל האנרגיה הסולארית הוא לעקוב אחרי תנועת השמש בעזרת מערכת בקרה ממוחשבת ולכוון את הקרינה לכיוון מגדל השמש. תפוקת מגדל השמש במכון ויצמן היא כ 3 מגה וואט חשמל. על בסיס מגדל שמש זה נבנו בשנים האחרונים קולטים חדשניים המסוגלים להגיע לטמפרטורות של 1200 מעלות צלזיוס ויותר.
כתבה על מגדל בטכנולוגיה דומה שהוקם בספרד: