אנרגיה סולארית היא הרבה מעבר לסיסמא או רצון למעבר פסיכולוגי ממקורות אנרגיה זמינים וידועים למקורות חלופיים, מתעלים וירוקים. אנרגיה סולארית טומנת בחובה בעיקר מירוץ בלתי נפסק אחרי אותה יכולת הטכנולוגיות ואחרי נצילות. לאחרונה נרשם שיא סולארי בטכנולוגיה הפוטו וולאטית כאשר מדענים הצליחו להגיע לשיא נצילות אנרגיה סולארית חדש.
כשמדברים על נצילות של תא סולארי, תא פוטו וולאטי, מנסים בעצם להגיד כמה חשמל הוא מצליח לייצר מכמות מסויימת של אנרגית שמש. אם נצילות שכזו משתפרת בכמה אחוזים בודדים, ההשפעה שיש לזה על כמות החשמל המופקת היא עצומה. לצורך העניין מערכת של KW50 מייצרת 5% יותר חשמל ביום מאשר לפני שיפור הנצילות תייצר אלפי קילו וואטים נוספים בכל שנה של פעילות כפול שנות חייה של המערכת הסולארית והכוונה ברורה.
בשל המרדף הבלתי פוסק אחרי שיפור היעילות הסולארית, חברות רבות בעולם וגם בישראל מחפשות את הטכנולוגיה המשלימה הבאה שתמרכז את קרני השמש, תשפר את יעילות התאים עצמם או תעלה את נצילות התא הסולארי ואיתו את נצילות ורווחיות המערכת כולה. אותו מרדף הביא מדענים מאוניברסיטה באוסטרליה לנסות שינויים במבנה הכימי של תאים פוטו וולאטיים ולהגיע לשיא נצילות אנרגיה סולארית חדש של 43%. השיא הסולארי הקודם עמד על אחוז המרה של אנרגית השמש לחשמל בגובה 42.7 אחוז ועתה נרשם שיפור של 0.3 אחוז בלבד.
גם בגלל שזהו שיפור מזערי יחסית וגם בגלל שעלותו של תא בודד שמפיק שממיר 43 אחוזים מאנרגית השמש גבוהה בהרבה מתא רגיל, אותם התאים לא יחליפו את התאים שכולנו מכירים במערכות סולאריות קיימות. פיתוח הטכנולוגיה שך המדענים הצליחה להמיר אור מהגבול של האינפרא אדום על ידי הוספה של גאליום ואינדיום להרכב התא, אך כאמור, גם להעלות את מחירו בכמה אחוזים שהופכים אותו כרגע ללא כלכלי.
בשל אופיה החדשני של התעשייה הסולארית, נכונים עוד שיאים סולארים רבים להישבר. מדענים מכל העולם מחפשים כל הזמן את הטכנולוגיה הסולארית הבאה שתהפוך את השימוש שבאנרגית השמש ליעיל יותר, פשוט יותר וזול יותר. ככל שהטכנולוגיה תתקדם ופריצות דרך מדעיות יתפרסמו, המחיר שיעלה לייצר קילו וואט חשמל סולארי יירד ומי שיהנה מזה הם אנחנו הלקוחות שנוכל לייצר חשמל ביתי לשימוש עצמי והסביבה.