הפתרון האולטימטיבי לשימוש יומי בחשמל נקי הוא על ידי חיבור רשת הצריכה למקורות חשמל אלטרנטיביים. אין צורך להתקין מערכות סולאריות על הגג, אין צורך לספק ללקוחות ממירי מתח ולגרום להם לחשב כמה כסף הם משלמים לחברת החשמל או כמה הם יכולים למכור. פתרון בדמות מגדל סולארי, חיצוני לבית המגורים, לשכונה ולעיר נותן לצרכני החשמל את ההרגשה שהם פשוט משתמשים בחשמל באופן רגיל, רק שמקור החשמל הוא באותו מגדל סולארי לייצור חשמל.
באוגוסט 2009, חברה אמריקאית ירוקה השיקה מערכת של שני מגדלים סולארים בקליפורניה. בשימוש במגדל סולארי ולא במערכות פוטו וואלטיות מוכר יותר כייצור חשמל המוני ומטרתו לייצור כמויות גדולות של חשמל סולארי בשטחים נרחבים מחוץ לעיר. במקום לרצף את הגגות בקליפורניה ( או אולי במקביל לריצוף גגות וייצור חשמל פוטו וולאטי ) בונים מערכת של מגדל סולארי וקולטים נעים, שממקסמים את מירב קרני השמש במדבר הפתוח ומייצרות בעזרתן חשמל ביעילות ובכמויות גדולות.
החברה Esolar, נתמכת בשותפים ירוקים גדולים שמאמינים ביתרונות וביעילות של המערכת. בכרע המתקן כולל שני מגדלים סולאריים מקבלים את קרני השמש ניותר מ 20,000 קולטים שנמצאים תמד בתנועה עם השמש. במרכזו של המגדל הסולארי הופכת האנרגיה העצומה שנאגרת לחשמל ומייצרת באופן הזה יותר מחמישה ג’יגה וואט. רק המתקן הנוכחי שעתיד לגדול לעוד כמה מגדלים ברגע שתוכח יעילותו מספק את כל צריכת החשמל ליותר מ 4000 בתי אב בקליפורניה, בלי פחם, בלי זיהום ולתמיד.
בגלל ההצלחה של הטכנולוגיה ובזכות משקיעים שמאמינים בפתרונות מהסוג הזה, Esolar כבר נמצאת עם חוזים לייצור של עוד 500 ג’יגה וואט בטכנולוגיה הנוכחית. מדובר שכמעט 100 מתקנים חדשים שכוללים את הקולטים בתנועה, ממירי המתח והמגדלים הסולארים.
תחנות חשמל עם מגדלים סולארים, מוקמות גם בישראל, כאשר הפיילוט כבר עומד קיים ליד העיר דימונה. מכיוון שיעילות מערכת שכזו גבוהה בהרבה מפאנלים סולארים, יש יתרון עצום להקמת מערכות עם שמונה ושישה עשר יחידות של מגדל סולארי שתומכות בייצור החשמל לערים שלמות. בעתיד הירוק שכולנו רוצים לקוות אליו, ייצור חשמל סולארי יתפוס כמה שיותר מכלל ייצור החשמל לצריכה וימזער בצורה ניכרת את התלות בפחם ונפט, את זיהום האוויר ואת התחממות כדור הארץ.