הדבר הבא בתחום האנרגיה הסולארית בעולם הוא המעבר הכל כך מתבקש מפאנלים סולאריים לרעפים סולאריים, קטנים יותר ויעילים לא פחות. המטרה המרכזית בניסיונות לשנות את הפאנלים הסולאריים למשהו קצת יותר ידידותי, היא כמובן כלכלית. פאנלים סולארים הם עסק יקר וכל ההתעסקות סביבם יקרה גם היא. הכוונה היא לקונסטרוקציה שיש לבנות, תומכים ותושבות מיוחדות מחזיקים ביחד את הפאנלים עצמם. שימוש ברעפים סולאריים פותר את הבעיה הזו ונותן פתרונות סביבתיים וויזואליים.

רעפים סולאריים

למרות שהרעפים הסולאריים היו קיימים בשוק כבר משנת 2006, רק לאחרונה הם קיבלו רוח גבית אמיתית, תודות לפיתוחים חדשים בתחום ה Thin Films, אותה טכנולוגיה פוטו וולאטית מתקדמת. מניסויים שבוצעו בהתקנות שונות בארה”ב, בתים עם רעפים סולאריים מסוגלים לספק לעצמם את האנרגיה הדרושה לאורך 40 שנה ויותר, כמובן עם תחזוקה מתאימה ועם מערכת סולארית שלמה שיודעת לאסוך את החשמל המיוצר מהרעפים הסולאריים ולנתב אותו דרך ממירי מתח לרשת המרכזית.

הרעפים הסטנדרטיים מגיעים בגודל של 30 סנטימטרים על 200 סנטימטרים, אבל אפשריים להשגה גם בגדלים שונים וצורות שונות, בהתאם למבנה ואופי הגג המיועד. יש אפילו רעפים סולאריים כרוכבים של גגות רעפים. קנייה של רעפים סולאריים, במיוחד בהשוואה לפאנלים סולאריים היא לא עסק יקר, הנצילות מגיעה עד רמה של 100 קילו וואט לכל רעף בודד. חברות בינלאומיות רבות מפנות מאמצים רבים לפיתוח וייצור של פאנלים סולאריים ומראות תוצאות טובות בהתקנות ביתיות.
בישראל, עם הניסיון לייצר כמה שיותר קילו וואטים של חשמל סולארי על גגות פרטיים, רעפים סולאריים הם פתרון מצוין. גם חברות ישראליות רואות בפתרונות של הרעפים הסולאריים אפשרות להניע את השוק הסולארי קדימה ובקרוב נוכל לראות רעפים סולאריים על גגות ברחבי הארץ.

כמובן שלכל יתרון יש גם חסרון, הספקנים תוהים למה לרצף גג שלם ברעפים סולאריים כאשר רק הצד הדרומי הוא הפונה לשמש ועם הפוטנציאל הגדול לייצר חשמל סולארי. דבר נוסף הוא אי הניסיון שיש לרעפים סולאריים לאורך זמן ומחסור במגוון מוצרים בתחום (בינתיים). מעבר לכך, המצב בעולם הוא כן ללכת על גגות שמרוצפים ברעפים שמפיקים את החשמל הסולארי היקר ולא גגות שמלאים בפאנלים מגושמים.

על מנת לקבל עוד מידע או הצעות מחיר, אנא צרו קשר במייל