השוק הסולארי בישראל צובר תאוצה כבר מסוף 2009, לתוך שנת 2010 והעתיד נראה סולארי מתמיד. חברות ישראליות מצליחות בעולם עם טכנווגיות חדשניות, חברות מחו”ל משקיעות בישראל ובשוק הסולארי בישראל, מדד ההתקנות של מערכות סולאריות ביתיות ומסחריות עולה ואיתו אחוז החשמל המיוצר ממקורות אנרגיה מתחדשות, מתוך סך החשמל המיוצר בישראל.
חברות זרות משקיעות זמן וכסף על מנת להיכנס לשוק הישראלי ולהיות שחקן מרכזי בו, ET Solar – חברה בינלאומית לייצור תאים סולארים, פאנלים ומערכות שלמות, בעיקר ברמה העיסקית, כלומר 50 קילו וואט ומעלה. בנוסף מעניקה ET Solar, פתרונות שלמים כולל מימון ותחזוקה, חבילה שלמה של Turn Key, ללקוח הישראלי. הקונצרן הסיני גייס את רפי קירשנבוים לניהול החברה.
חברות ישראליות מעניינות בתחום, בעיקר למשקיעים זרים, עשו קפיצה בשנים האחרונות, ותופסות מקום של כבוד בכל תערוכה וכנס בינלאומי. סולריס אנרג’י, שמפתחת רפסודות ציפה סולאריות, היא אחת כזו. עם טכנולוגיה של קירור עצמי של התאים על ידי המים שעליה מורכת המערכת הסולארית, הנצילות של במערכת הסולארית נשמרת לאורך זמן.
פיתגורס סולאר, שכבר עברה גיוס שני של הון, מייצרת חלונות סולאריים עם תאים קטנים למבנים גדולים. ניצול קיצוני של אנרגית השמש לטובת ייצור חשמל סולארי ברמה אחת מעל המערכות המוכרות. טכנולוגיות כחול לבן סולאריות, הן חוד החנית של השוק הסולארי בעולם כיום.
חברות מתקינות שעלו מדרגה וניצבות כיום בחזית הטכנולוגיה עןם המוצרים הטובים ביותר מרחבי העולם הם חברות כמו פז סולארי– עוד נכס מוצלח של צדיק בינו וקבוצת ההשקעות שלו שפנו לכיוון הסולארי, סולאראדג’- עם גיוס הון של 10מיליון דולר עוד בשנת 2007, סולאראקס – יבואנית בלעדית של תאגיד האנרגיה הגרמני, Mage Group, ואחת החברות עם הכי הרבה התקנות ברחבי ישראל.
כמובן שגם שיכון ובינוי סולאריה של קבוצת אריסון נכנסה ופועלת בתחום, בישראל ובעולם, בניהולה של טלי נחושתן וצוות הניהול שלה. מטרת החברה היא להוביל את השוק הסולארי של האנרגיה הסולארית בישראל וההוכחה היא עליהם.
תחזוקה וניקיוןם של מערכות סולאריות הם גם שחקנים בשוק, חברות שנותנות פתרון לניקוי מערכות סולאריות על בסיס קבוע, שומרות אצל הלקוח את הציוד הדרוש ומעניקות לו תחזוקה לשמירה על נצילות גבוהה של המערכת לאורך שנים.
העתיד הסולארי בישראל ובעולם תלוי בשוווקים ובטכנולוגיות, ישראל היא בהחלא חלק מהמשחק. אם נדע לשמר את היתרונות שלנו מול המתחרים בענף ולמקסם את האפשרויות לטובת החברות הישראליות והמשקיעים הזרים בישראל, יהיה התחום הסולארי שווה ברמתו לענף הביו רפואה או החקלאות שמייצגים את ישראל בעולם.