חשמל סולארי ביתיאנשים פרטיים עם רצון לחסוך בחשמל ו\או רצון להיות ירוקים יותר, מחפשים פתרונות לייצור של אנרגיה סולארית ביתית, בזול ובמהירות. בעקבות הפופולאריות של התחום הסולארי בישראל והלחץ החברתי שנוצר לכיוון של חשמל סולארי ואנרגיה ירוקה, לא חשוב המניע אלא התוצאה – יותר ויותר פאנלים סולאריים מותקנים בישראל מידיי חודש.

גם מערכות גדולות יחסית של חברות מחו”ל, גם פיתוחים שלחברות מקומיות לשיפור ונצילות וגם קיטים מוכנים של בנית מערכת סולארית, עשה זאת בעצמך.

אם רוצים לבחון ברצינות את הכדאיות הכלכלית של מערכת לייצור אנרגיה סולארית ביתית, רואים שהיא שונה בתכלית מכל מערכת תעשייתית. אם מדובר על יותר מחמישה קילו וואט, המערכת מוגדרת תעשייתית ואינה מתאימה ליצרן החשמל הפרטי, היא יותר מתאימה ליזם, משקיע או בעל גגות באיזור תעשייה. מערכת ביתי בדרך כלל מותקנת על גג בית פרטי או על סככה, היא מגיעה בגדלים של 2 קילו וואט או 5 קילו וואט ומתאימה להזרמת החשמל ישירות לקווי המתח של חברת החשמל.

במקומות מבודדים יחסית, או אם לא מעוניינים לחבר את המערכת הסולארית לרשת החשמל, אפשר להשתמש באופן מיידי בחשמל הסולארי המיוצר. שימוש במקורות אנרגיה מתחדשת פופולאריים בעולם השלישי ומגיעים גם לאיזורים בישראל. פאנלים סולאריים שמספקים חשמל לתחנת שאיבה בדרום, גג סולארי של בית על אחת הפסגות בגליל או ישוב שלם שחי עם חשמל שמיוצר רק בטכנולוגיה פוטו וולאטית – כל אלו כבר נמצאים בישראל ומייצרים את החשמל הירוק.

מעבר להחזר הכלכלי שמספקת מערכת חשמל סולארית, יש כמובן את הפן הירוק של העיסקה. על ידי ייצור של כל קילו וואט חשמל סולארי, נחסכים כמה מיליוני חלקיקים של מזהמים לאוויר, שהיו משתחררים אם אותו קילו וואט היה מיותר בשיטות הרגילות של פחם או דלקים אחרים. כמובן שהכיוון הירוק עוזר לתעשייה הסולארית בישראל ועוזר לקבלת מימון. בנקים בישראל ובראשם בנק הפועלים פונים ללקוחות הסולאריים מתוך נקודה של איכפתיות ורצון לממן ולתרום לתעשיות ירוקות ויחד עם החלטות ממשלה בתחום – מקדמים את הנושא הסולארי את ההלוואות ללקוח שמעוניין במערכת סולארית ביתית ואת התעשייה.