בשל עלותה הגבוהה של כל מערכת סולארית ביתית שתרצו להתקין, ישנו חסם גדול מאוד שמקשה על הטמעת מערכות סולאריות ביתיות פשוטות אצל כמות גדולה של תושבים. המחיר של שמערכת, הצורך במימון, הטכנולוגיה המסובכת ובירוקרטיות בלי סוף גורמות לאדם פשוט להתייאש ולוותר על התקנת מערכת סולארית ביתית, אישית, לשימוש מקומי.
היום אפשר לרכוש מדריך להתקנת מערכת סולארית ביתית באינטרנט, להזמין מחברות בארץ כמה רכיבים פשוטים ולהתקין לבד – מערכת סולארית ביתית לשימוש אישי.

רכיבים למערכת סולארית ביתית
שלב א, המדריך: אולי החלק הכי חשוב במערכת היא להבין איך מתקינים אותה ואיך מייעלים את פעולתה. יש צורך בגישה טכנית נכונה, קריאה של דוגמאות באינטרנט ושימוש במדריכי חשמל – כל המידע הזה קיים במדריך המלא להתקנת מערכת סולארית ביתית, שניתן לרכוש מיידית באינטרנט, המדריך הוא בשפה האנגלית וכולל הסברים, תמונות, קטעי ווידאו ודוגמאות ( מומלץ ביותר )
לרכישת המדריך – לחץ כאן
שלב ב, רכישת הרכיבים: בשביל מערכת סולארית ביתית יש צורך ברכיבים הבאים:
• קולטים סולאריים, פוטו וולאטיים בהספק של לפחות 20 וואט
• ממיר מתח של 4 אמפר ששומר על המתח של המערכת וממיר אותו לזרם ישר, לשימושים הביתיים השונים.
• מצבר או בטריה גדולה ( עדיף ליתיום ) לאגירה זמנית של החשמל
• פיוז של 12 וולט
• בקר טעינה של המצבר, לפיקוח על כמות החשמל הקיימת והמנוצלת.
כל הרכיבים ניתנים לרכישה בחנויות חשמל ביתיות ואצל החברות שמתקינות מערכות סולאריות ביתיות, למרות שלעיתים אפשר להיתקל בהתנגדות למכירה של רכיבים, שהרי הם מעניינים למכור את כל החבילה שלהם תמורת מחיר מלא + אחריות. כל הרכיבים בקנייה ישירה לא עולים יותר מ- 10,000 שקלים. אם ברצונך להיעזר בנו לקבלת הצעת מחיר, אנא צור קשר
שלב ג, ההתקנה: בעזרת המדריך ועם תושבות מתאימות על הגג, ניתן לחבר את כל המערכת לפעולה בכמה שעות. איזה חוט לחבר לאן, איך לפקח על המערכת שתעבוד כמו שצריך, כמה חשמל זה מייצר, איך לייעל ועוד – הכל כתוב במדריך השלם להתקנת מערכת סולארית ביתית.
לאחר שהמערכת מותקנת ומייצרת חשמל סולארי נקי, אפשר לחבר אותה למכשירי חשמל ביתיים שצורכים הרבה חשמל יחסית כמו המקרר ולראות את הפלא, מקרר שעובד על חשמל סולארי בלבד. על מנת לייעל את המערכת, תמיד ניתן לחבר במקביל פאנלים סולאריים נוספים ולייצר יותר ויותר חשמל.