מחיר החשמל בישראל נקבע על ידי גוף חיצוני לחברת החשמל שנקרא הרשות לשירותים ציבוריים, והתמחותו היא בתחום החשמל. למען הסר ספק, ישראל נמצאת במקום טוב באמצע אם מתבוננים במחיר חשמל לפי KW בודד, בהשוואה למדינות מתפתחות ומדינות המעולם המערבי. אם מחשבים את כמות החשמל הסולארי שמיוצר בישראל ביחס לחשמל הנצרך, יש לנו עוד הרבה לאן לשאוף.
מחירו של קילו וואט אחד בישראל עומד על 0.43 שקלים חדשים, זהו התעריף הבסיסי הזול ביותר כאשר בשעות העומס, בשיא הקיץ והחורף, מחי החשמל יכול ואף מגיע לפי ארבעה מהמחיר הבסיסי. מחירו של קילו וואט שיוצר באמצעות מערכות סולאריות, עומד כיום על 2.04 שקלים חדשים ליחידה. זהו המחיר שחברת החשמל מתחייבת לשלם על מנת לקנות את אותו חשמל סולארי מהיצרנים בישראל – פי 4 !
בקנדה, לשם ההשוואה ישלם הצרכן הפרטי רק 25 אגורות ל קילו וואט, כך גם בניו זילנד ופקיסטן, בארה”ב בחירוט של כל קילו וואט הוא כ- 40 אגורות, 60 באנגליה וגרמניה, מעל שקל שלם ביפן מקסיקו ואיטליה.
אנשים פרטיים ומשקיעים הבינו כבר מזמן את הפוטנציאל הגלום ועשו את החישובים על מנת להגיע לנוסחאות המתאימות ולדעת כמה יש להשקיע במערכת סולארית שמייצרת 5 קילו וואט, 20 קילו וואט או 50 קילו וואט על מנת לייצר הכנסה פאסיבית, לאורך זמן. מחשבון סולארי קיים לטובת החישובים הללו וברוב המקרים אפשר לראות בבירור שההשקעה הסולארית משתלמת. חקלאים עם גגות של לולים ורפתות מתקינים מערכות גדולות לטובת מכירת החשמל, בנקים ומוסדות מארגנים מימון סולארי, חברות רבות מתקינות ומתחזקות את המערכות והשוק הסולארי צומח.
המפתח לכל התעשייה ולהצלחה שלה עדיין טמון במחיר חשמל וביכולת של חברת החשמל לקנות את החשמל הסולארי מהיצרנים במחיר החשמל הסולארי הקבוע בחוק. ישנם דיבורים על שינוי במחיר בשוק, הם של מחיר החשמל לציבור והן מחירו של קילו וואט שיוצר בעזרת אנרגיה סולארית. לכאן או לכאן, התעשייה והצורך לייצר יותר ויותר חשמל סולארי עולים על נתונים נקודיתיים וצרכים אישיים ומעלים את הפתרון הסולארי לראש סדר העדיפויות.
כבר אין ספק שאנרגיה סולארית היא העתיד של משק האנרגיה בישראל ומהווה פתרון סביבתי וכלכלי כאחד.