מיטב החברות הסולאריות בארץ ובעולם עושות את המאמצים להתקין את הפאנלים הסולארים הטובים ביותר במערכות הפוטו וולטאיות שלהם. בעידן של שוק פתוח ותחרות עולמית חסרת רחמים ,מצד מזרח, יצרניות של פאנלים סולאריים בגרמניה, אנגליה וארה”ב מנצלות יתרונות טכנולוגיים על מנת למקסם את הנצילות ואת היעילות של המוצרים שלהם עבוד הלקוחות.
פאנל סולארי, בשל היותו מוצר שנותן תפוקה לאורך שנים רבות, חייב להראות יעילות גבוהה לאורך שנים רבות, אין מדובר רק ביעילות של הפקת החשמל עצמה, אלא גם היכולת של הפאנל לתפקד במקביל בתוך מערכת סולארית שלמה, אפשרויות של ניתוק יזום, שידור וקליטה של נתוני ייצור וכן הכוונה ושינוע במידת הצורך. ישנם פאנלים סולארית שמותקנים על גגות במצב סטטי ויש פאנלים שמותקנים על מערכות עקיבה מסוגים שונים.
השוואה שבוצעה על ידי האיחוד האירופי בתחילת שנת 2010 מעלה על הכתב את תשעת הפאנלים הסולארית הטובים ביותר שניתן למצוא כיום בשוק, רובם נמצאים בשימוש גם בארץ. צוות סולאר ישראל ממליץ לשמור את ההשוואה בכל שלב של קנייה והתקנה של מערכת סולארית ביתית או של מערכת סולארית עסקית, על מנת לעמוד על טיב הפאנלים הסולאריים ועל מנת להיות בטוחים שאתם מקבלים אחד מרשימת הפאנלים הסולארים הטובים ביותר.
להצגה של ההשוואה, לחץ כאן
על מנת להבין מה רואים, אפשר לקחת את הפאנל שנמצא במקום הראשון ברשימה – SPR-230-WHT של חברת SUNPOWER
72 תאים פוטו וולטאים מסודרים בפאנל של 80 סנטימטר על 1.50. כל תא בגודל סטנדרטי של 12.5 סנטימטרים על 12.5. פאנל זה בנוי לייצר 230 וואט של חשמל סולארי בטכנולוגיה הפוטו וולאטית, כאשר הנצילות שלו עומדת על יותר מ 18%. כבר היום יש פאנלים עם נצילות גבוהה יותר אך אין הם ברשימה, הסיבה היא שבגלל עלותם הגבוהה אין הם מסחריים.
בגרף, התכונות החשמליות של הפאנל:
אגב, פאנל סולארי שכזה ניתן לרכישה דרך האינטרנט ומחירו זול בסביבות ה-12 אחוז מהמחיר שמשלם הצרכן הסופי דרך חברת האינטגרציה. האחריות הניתנת לרכישה דרך האינטרנט עומדת על 25 שנה ופתרון זה יכול להתאים למי שמחפש להתקין מערכת סולארית בעצמו