התקנת מערכת סולארית – עשרת הדיברות
1. חברת החשמל: חברת החשמל הם השותפים בסיפור, אם הם קונים את החשמל שלכם ומשלמים עבורו את התעריף הקבוע, המצב טוב. אם יש בעיות וניתוקים, נפילות מתח או אי יכולת להעביר את החשמל שלכם לרשת ( מה שדורש מכם לאגור אותו ) ההוצאות גדלות והסרבול מעכיר את האווירה הסולארית. חשוב ללמוד איך לעבור מול חברת החשמל ואיך לשמור על האינטרסים שלכם.
2. ניסיון וקבלות: אלו הן שתי תכונות שאין להתפשר עליהן כאשר מדברים על מערכות סולאריות ובמיוחד על מערכות אנרגיה סולארית מעל 50 קילו וואט. הניסיון שיש לחברה המתקינה ולאנשיה והקבלות שהם יכולים להציג חשובים מאוד לטווח הקצר, איזו מערכת לבחור, איך להציב אותה וכיצד לתפעל אותה בימיה הראשונים וכמובן לטווח הארוך, שתהיה יעילה ותשמור על נצילות גבוהה
3. אחריות כוללת ויחידנית: האחריות מתחלקת לאחריות של החברה המתקינה ולאחריות של ספק הרכיבים למערכת הסולארית. הספק בחו”ל נותן אחריות ארוכה על ממירי המתח ועל הפאנלים ומפרט את נצילותם לאורך השנים, שווה וחשוב לעקוב אחרי הנתונים. החברה המתקינה בארץ נותנת אחריות בקילו וואטים, מול המערכת כולה, מה שמתבסס עליו החישוב הכללי של ההחזר. ראה את פירוט הפאנלים הסולארית הטובים ביותר.
4. פתרונות מימון: אם באמצעות אחד הבנקים הגדולים או על ידי משקיע פרטי, מערכת סולארית צריכה מימון. מערכות גדולות חייבות כיס מספיק עמוק להשקעה הראשונית ויכולת החזר כזו שתתבסס ברובה על החשמל הסולארי שימכר לחברת החשמל. מערכות ביתיות, בטח אלו בהרכבה עצמית לא חייבות מימון. כיום יש בשוק הקלות במימון מערכות סולאריות לטובת הלקוח ולעידוד השקעה
5. רשויות ובירוקרטיה: אין מה לעשות, גם כאן יש שלבים בירוקרטיים שחייבים לעבור. אישורים של הרשות המקומית או המועצה האיזורית, אישורי חשמלאי מוסמך, אישור חיבור לחברת החשמל ואישורי תקינות ובטיחות שונים. החברה המתקינה אמורה לדאוג לכל הבירוקרטיה הזו ולחסוך את כאב הראש מהלקוח
6. מחירים ועלויות: מה שמשחק תפקיד זו ההשקעה מול ההחזר החודשי. אם מחירי הפאנלים הסולארים יירד כמו שכולם מאמינים, שנות ההחזר יתקצרו. זה ידרוש חישוב מחדש. אם התעריף לכל קילו וואט סולארי יירד גם הוא או אם האפשרויות לקבלת מימון יקבלו תפניות מימוניות שונות.
7. מגבלת המכסה: נכון לפברואר 2010, לאחר פרסום המכסה הסולארית החדשה, אין מכסה ואין מגבלות. מי שגר בפריפריה או מי שמעוניין במערכת סולארית ביתית יכול להתחיל להזמין הצעות מחיר כי הוא חלק מהמשחק הכולל. בשנת 2009 הייתה בעיה של מכסות אבל זה נפתר, כנראה, עד הפעם הבאה.
8. מיסים: יש מיסוי על מערכות סולאריות ויש מיסוי על הרווחים. כמה ישלם כל אחד ואיך, זה תלוי באזור שבה מותקנת המערכת הסולארית. היבט נוסף הוא כמובן גודל המערכת וההגדרה שלה כמערכת ביתית או כמשערכת סולארית מסחרית
9. התאגדות: יש קואופרטיבים שונים בתחום האנרגיה הסולארית ויש קבוצות רכישה. הרעיון הוא פשוט, להקל את ההוצאה הכלכלית של הפרט על ידי התאגדות קבוצתית. באופן מעשי יכולים 50 שותפים להרים מערכת סולארית משחרית בהספקים גדולים ולהינות מרווח חודשי קבוע לאורף זמן רב.
10. חזון: נכון שמעורב הרבה מאוד כסף ונכון שהחזר ההשקעה הוא הדבר החשוב ביותר, אבל ללא רצון אמיתי להיות ירוק, ללא הבנה של היתרונות באנרגיה חלופית, יהיה קשה מאוד לזרום באופן חיובי עם התקנה של מערכת סולארית ועם ההשלכות שלה.